Tuning & onderdelen

Het opvoeren / tunen van een motor is, kort samengevat, niets anders dan zo snel en zoveel mogelijk brandstof in de juiste verhouding met lucht (zuurstof) naar binnen zien te krijgen en deze volledig te laten verbranden en de uitlaatgassen, met de juiste tegendruk, de cilinders te laten uitstromen.

Hoewel dit simpel klinkt is het, hoever u ook wilt gaan met het modificeren van uw motor, wel de basis van elke tuning. Als dit niet in orde is, krijgt u nooit het volle rendement van de tuning.

Voordat u begint, moet u eerst bepalen wat het einddoel van de tuning moet zijn. Zo weet u wat u hiervoor dient aan te schaffen en welke aanpassingen / bewerkingen eventueel aan de motor en aan de auto zelf gedaan moeten worden. U krijgt dan ook inzicht in wat dit allemaal gaat kosten. Dit is vooral belangrijk als u in etappes uw auto wilt tunen. U voorkomt hier mee, dat er verkeerde werkzaamheden worden uitgevoerd en onderdelen aangeschaft worden die niet van toepassing zijn voor het beoogde doel. Doet u dit niet, dan kan de tuning veel duurder uitvallen. Maar wat belangrijker is, is dat u niet teleurgesteld raakt in het behaalde eindresultaat.